Algemene informatie over de USB-Stick.

USB_Collectie
logo

USB_Budget
USB_CreditCard
USB-Stick_Hout
usb_solid_twist
Geschenkdoos usb-stick

framebox

USB-Key

USB-Pen

 

 

Informatie

 


slide_USB

De USB-Stick:


Met een  usb-stick kun je heel  eenvoudig  en snel bestanden uitwisselen tussen verschillende computers. Usb-sticks zijn makkelijk aan te sluiten op elke computer met een usb-aansluiting. De opslagcapaciteit van een usb-stick varieert van 1  tot 64 gigabyte. Door het  gebruiksgemak is de populariteit van USB-Sticks de afgelopen jaren heel sterk gestegen. Dit komt doordat er steeds meer mensen op ieder willekeurig moment in staat willen zijn  om gegevens  uit te kunnen wisselen. Een voorbeeld: je bent bij vrienden en hij heeft leuke muziek of  foto's van jullie samen,  wat is er makkelijker dan ze even snel over te zetten op je USB stick on-line?

Design

Design:

Tegenwoordig worden usb sticks geleverd in allerlei vormen en maten, er zijn ondertussen geheugenkaarten in de vorm van een creditkaart, er zijn usb stick pennen, - armbanden, USB sleutels voor aan de sleutelbos en nog veel meer. USB sticks zijn voordelig bij ons te koop.
Bovendien is het gebruik van materialen de afgelopen jaren ook uitgebreid. Vroeger was de usb stick standaard in een plastic behuizing, tegenwoordig worden ze ook gemaakt als sleutelhanger of reclame-item in producten van hout, leer of andere kunststof producten.

giftbox
Leuke ideeën:


Voorzie uw usb-stick met de trouwfoto's van die dag en reik ze aan het einde van de avond aan de gasten uit in een mooie USB-gift-box. Wij kunnen deze USB box bedrukken.
Voorzie de usb-stick van een lanyard of keycord zodat u hem eenvoudig voor de pak heeft.
Stop uw usb-stick in de beamer. Iedere beamer heeft een USB aansluiting. Laptop aansluiten of stapels documenten kopiëren is niet meer nodig.


http://images.kieskeurig.nl/images/kieskeurig/usbstick_hardwareveiligverwijderen.jpg Veilig verwijderen:

Als je de USB-stick wilt verwijderen uit je computer dan kun je dit het beste doen via het icoontje "usb verwijderen " onderin de taakbalk van je scherm aan te klikken. Dit icoontje plaatst zich vanzelf onderin de taakbalk wanneer de USB-stick in de computer wordt gestoken. Wanneer je de  USB-stick uit de computer trek zonder het icoon aan te klikken kan het namelijk zijn dat de computer de volgende keer de USB-stick niet herkent. Klik dit icoontje aan om je USB-stick veilig te verwijderen.

USB sticks met wachtwoordbeveiliging
USB-Stick Beveiligen
:

Ongetwijfeld ben je dan ook niet blij indien je privé foto's op dubieuze websites verschijnen of bedrijfsgeheimen bij een concurrent terecht komen. Want dat kan dus gebeuren als je een onbeveiligde USB-stick verliest. Wij of u zelf kunt de USB-stick voorzien van een beveiliging.

Het beveiligen van een USB-Stick hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn.  TrueCrypt en FreeOTFE  zijn gratis programma's die kunnen worden gebruikt om een USB-Stick te versleutelen en alleen toegang te verlenen als het juiste wachtwoord ingevuld is. Ook kun je speciale USB-Sticks kopen die zichzelf versleutelen waar je dus helemaal geen omkijken naar hebt. Deze zijn wel een stuk duurder dan normale USB-Sticks.
Het is mogelijk uw usb-sticks te beveiligen met Windows 7 Ultimate en BitLocker. Ziet u het niet zitten om dit zelf te doen dan is het mogelijk om bij ons USB-sticks met wachtwoord-beveiliging te bestellen.

back_upUSB-Stick Back-uppen:

Om te voorkomen dat je voor niets veel tijd en moeite hebt gestoken in een document, is het verstandig om te back-uppen. Mocht namelijk je computer crashen of bijvoorbeeld door een andere oorzaak niet meer te gebruiken zijn, dan bestaat de kans dat je alles kwijt bent. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Met een simpele voorzorgsmaatregel zoals back-uppen, ben je verzekerd van een kopie van de  bestanden op je memorystick.


Plug & PlayUSB-sticks Formatteren - Techniek en de manieren van Opslag:

De meeste USB chips worden vooraf geformatteerd. Dit kan met het FAT - FAT32 of NFTS systeem. Het systeem zorgt ervoor dat de drive toegang kan verkrijgen tot elk virtueel systeem met een USB poort en ondersteuning van USB sticks. De vaak standaard meegeleverde onderhoudsprogramma's zoals bijvoorbeeld Scandisk zijn prima in staat om usb sticks te formatteren, repareren of onderhouden van corrupte data.

U kunt uw usb sticks defragmenteren. Is dit echt nodig? Nee. De usb stick zal niet trager werken wanneer het geheugen grotendeels gevuld is. Bovendien kan onnodig fragmenteren eerder problemen als voordelen opleveren.

USB-stick bootable maken:

Sectoren van de geheugensticks zijn 512 bit groot. Dit voor compatibiliteit met harde schrijven. De eerste sector kan voorzien worden van een inhoud  die het mogelijk maakt een Master Boot Record of een partitie tabel te maken. De usb-sticks zijn direct afspeelbaar oftewel Plug & Play. Dit betekent dat de apparatuur die in de USB poort gestoken wordt direct gebruikt kan worden en dat er geen installatie nodig is. Ook onze USB sticks zijn plug&play gereed en daardoor makkelijk in gebruik.